NZVB Logo
middellijn

Nieuws

Verslag bijeenkomst Topklasse

Nieuws

1. Verslag bijeenkomst Topklasse

Op verzoek van diverse leden betrokken bij verschillende teams uitkomend in onze Topklasse is er een bijeenkomst geweest op woensdag 17 februari 2016. Alle teams op één na waren vertegenwoordigd evenals de scheidsrechters die fluiten in de Topklasse en drie leden van het bestuur. Doel van deze avond was om elkaar beter te leren kennen en vanuit de drie genoemde kanten de visies en belevingen op elkaar los te laten. Dit alles weer om begrip, tolerantie en respect onderling te bevorderen.

Een indruk van besproken onderwerpen:

 • Behoefte om voor het seizoen en tussentijds een dergelijke bespreking te hebben.
  Er zijn immers elk jaar nieuwe teams bij en er zijn altijd zaken die gedeeld kunnen worden om sfeer en niveau in de Topklasse op peil te houden.
 • Negatief, onsportief en/of respectloos gedrag naar tegenstander en scheidsrechter moet meer intern worden gecorrigeerd. Bij een aantal teams gebeurd dit eigenlijk al als vanzelfsprekend. Andere teams kunnen hier nog veel winst boeken!
  Onderling en bij de heren scheidsrechters bestaat de indruk dat dit corrigerend vermogen overschat wordt. De feiten wijzen dit ook uit, want er is geregeld wat aan de hand, zonder dat dit intern aangepakt wordt. Werk aan de winkel dus!
 • Het idee om de competitie aantrekkelijker te maken d.m.v. een play-off.
  Dit moet worden onderzocht op mogelijke opzet, planmatige haalbaarheid en financiële consequenties. Met het voorstel wordt ook aangegeven dat er een voorwaarde moet zijn voor spelers om met een team deel te mogen nemen aan deze play off a.d.h.v. een minimum aantal deelgenomen wedstrijden aan de reguliere competitie. Dit om competitievervalsing te voorkomen.
 • Het is wenselijk dat er vanuit de kantine meer zicht is op het speelveld in het Indoor-Sportcentrum als de Topklasse speelt. Hier houden de zaalbeheerders inmiddels al rekening mee met het plaatsen van doorzichtige afscheidingen aan die kant.
 • Bij een groot krachtsverschil tussen teams wordt wel eens gallery play vertoont. Als dit als respectloos wordt ingeschat is het verzoek aan de scheidsrechters om hier op gepaste wijze tegen op te treden, al is het d.m.v. waarschuwen. Verliezen is vervelend en het blijft belangrijk dat iedereen elkaar in zijn waarde laat.
 • Om de aanwezigheid op de Algemene Ledenvergaderingen te verhogen wordt voorgesteld om deze te koppelen aan een wervende activiteit zoals een demonstratiewedstrijd tussen een NZVB selectie tegen een All Stars team. Binnen de NZVB zijn immers voldoende (ex‑)profs en (ex‑)internationals actief. Leuk initiatief waar we vast iets mee kunnen!

Verder is er gesproken over spelregels:

 • Kan iemand betrokken bij een wedstrijd worden geweigerd na aannemelijk vermoeden van drankgebruik? Mogelijk moet hierop het reglement ergens worden aangepast om de scheidsrechter hierin wat mogelijkheden te bieden. Voetballen met (teveel) drank op is immers erg gevaarlijk!
 • Bij spelhervattingen hanteert NZVB de drie seconden regel. Veel spelers zijn vanuit andere competities gewend dat dit wordt aangegeven d.m.v. zichtbaar aftellen met opgestoken vingers. Aangegeven wordt dat dit niet nodig hoeft te zijn. Immers spelers dienen te regels te kennen, kunnen zelf tellen en ook hier kan men elkaar intern corrigeren.
 • Scheidsrechters geven aan dat men vaak bewust veel toelaat waar ook gefloten kan worden. Dit om de snelheid niet onnodig uit het spel te halen. Dit wordt door de teams herkend en gewaardeerd.

De aanwezigen zijn gemiddeld tevreden over de invulling van de avond. Het bestuur zal een vervolg plannen voor aanvang van het nieuwe seizoen en dankt ieder voor zijn aanwezigheid en input!

Terug

Programma

Aanmelden seizoen 2023-2024
Datum:
26-03-2023

Secretariaat

Torenberglaan 17
5628 EL Eindhoven
06-18254526
secretariaat@nzvb.nl
#nzvb

Sponsors

Oranje lijn

26 Maart 2023

Aanmelden seizoen 2023-2024

Vanaf heden is het weer mogelijk om in te schrijven voor het nieuwe seizoen 2023-2024! Contactpersonen van de actieve teams in het huidige s...

8 Februari 2023

Tussentijdse Ledenvergadering Seizoen 2022/2023

Voor de tussentijdse Ledenvergadering ontvangen de contactpersonen van elk team een uitnodiging met agenda. De vergadering start om 20:00 uur en...