NZVB Logo
middellijn

Nieuws

COVID-19 - Update 09-11-2021

Nieuws

1. COVID-19 - Update 09-11-2021

Geachte voetballers en supporters,

​Zoals jullie de afgelopen dagen al uit de media hebben kunnen vernemen heeft het kabinet besloten verregaande maatregelen te nemen om de gevolgen van het coronavirus proberen te beperken.

Met name voor sporten op binnensportlocaties zijn aanvullende maatregelen ingevoerd. De belangrijkste maatregel die genomen is dat voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist is. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat u bent hersteld van corona. Let op! Op deze regel geldt een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn zoals vrijwilligers (w.o. scheidsrechters).

De NZVB heeft besloten vooralsnog de lopende voetbalcompetities voort te zetten. Echter, wij als NZVB zijn verplicht de maatregelen van de overheid te volgen. Als bestuur van de NZVB hebben we besloten dit te doen. Tevens volgen wij de richtlijnen van NOC*NSF.

Hoe gaat de NZVB om met de maatregelen:
1. Bij binnenkomst bij het IndoorSportCentrum (ISC) te Eindhoven zullen sporters en publiek gevraagd worden zich te legitimeren en hun CTB te tonen. Zonder legitimatie of CTB wordt de toegang ontzegd. De controle vindt plaats door gastheren of gastvrouwen van de gemeente Eindhoven. De faciliteiten in het ISC zijn volledig beschikbaar.

2. Bij binnenkomst bij sporthal de Kemphaan in Riethoven zullen sporters en publiek gevraagd worden zich te legitimeren en hun CTB te tonen. Zonder legitimatie of CTB wordt de toegang ontzegd. De controle vindt plaats door de zaalbeheerders van de sporthal (Vivian en Peter Govers). De faciliteiten in de sporthal zijn volledig beschikbaar.
---- UPDATE Start ----
3. Voor sporthal de Tivoli in Eindhoven en sporthal de Hazzo in Waalre gelden de volgende maatregelen. De gemeente Eindhoven legt de verantwoordelijkheid voor de CTB en controle daarop bij de vereniging en de gemeente Waalre bij de zaalbeheerder van de sporthal. Er zal in beide hallen
incidenteel getoetst worden op de CTB en legitimatie. Wij als bestuur van de NZVB hebben besloten
de taken rondom de CTB en legitimatie te delegeren aan de aanvoerders van de teams die in deze
zalen voetballen. Wij verwachten van de aanvoerder van een team dat hij controleert dat alle spelers
van zijn team in het bezit zijn van een CTB. Tevens controleert deze het document op echtheid
middels legitimatie van de betreffende speler. Indien op enig moment blijkt dat de aanvoerder van
een team deze taken niet goed of voldoende heeft uitgevoerd is het gehele team aansprakelijk voor
alle gevolgen die zijn nalatig handelen heeft. Het bestuur van de NZVB is hierbij op generlei wijze
aansprakelijk.

---- UPDATE  Einde----
Wij als bestuur van de NZVB hopen dat deze maatregelen niet te lang zullen aanhouden. Wij vragen hiervoor jullie begrip en medewerking. De maatregelen zijn natuurlijk ingesteld voor ons allemaal! Gezondheid gaat voor alles!

Gezien de vaccinatiegraad op dit moment van circa 87,5%, verwachten wij dat de wedstrijden gewoon doorgang kunnen vinden. Indien er een team mocht zijn dat niet kan of aan deze maatregelen wil voldoen kunnen zij zich melden bij het bestuur. We hopen dat jullie zo sportief zijn dat deze maatregelen niet lijden tot het uitstellen of niet opkomen dagen bij wedstrijden. Ieder team heeft minstens 10 spelers op de stamkaart zodat er voldoende alternatieven moeten zijn om wedstrijden normaal te spelen. Op het niet spelen van wedstrijden staan, ongeacht deze situatie, de normale maatregelen (€ 100 boete, drie punten in mindering en wedstrijd 5-0 verloren verklaard). We verwachten echter dat we deze maatregel niet hoeven toe te passen!
Rest ons jullie veel voetbalplezier de komende tijd toe te wensen!

 

Bestuur NZVB

Terug

Programma

Tussentijdse Ledenvergadering seizoen 2023/2024
Datum:
07-02-2024

Secretariaat

Torenberglaan 17
5628 EL Eindhoven
06-18254526
secretariaat@nzvb.nl
#nzvb

Sponsors

Oranje lijn

7 Februari 2024

Tussentijdse Ledenvergadering seizoen 2023/2024

Voor de tussentijdse Ledenvergadering ontvangen de contactpersonen van elk team een uitnodiging met verwijzing naar de online agenda. De vergade...

31 Januari 2024

Scheidsrechtersvergadering

De heren scheidsrechters ontvangen voor deze vergadering een uitnodiging met agenda. Locatie: Persruimte Indoor-Sportcentrum Eindhoven Aan...