NZVB Logo
middellijn

Nieuws

COVID-19 - Update (4-10-2020)

Nieuws

1. COVID-19 - Update (4-10-2020)

Beste NZVB leden,

Na bijna 7 maanden waren wij er weer helemaal klaar voor!

Afgelopen week communiceerden we de aanstaande seizoenstart en de bijhorende corona maatregelen.

We hebben daarop een aantal verontrustende reacties ontvangen. Variërend van bezorgd, onzeker tot bang voor wat sporten in de zaal in deze tijd teweeg kan brengen! Ook signalen m.b.t. de sportbeleving zoals die bedoeld is in relatie tot alle beperkingen die momenteel zijn opgelegd. De (tijdelijke) sluiting van sportkantines en ook doucheruimtes maakt bovendien dat voor een aantal teams de charme er voorlopig vanaf is.

Vanuit de gemeente Eindhoven en Eindhovense Sportraad (ESR) zijn we gisteren per mail gewezen op de nodige beperkingen in de zalen en kantines. Allemaal signalen die wij niet kunnen en mogen negeren en die maken dat starten op maandag 5 oktober (morgen dus!) veel onzekerheid en frustratie met zich zal meebrengen.

We willen voorkomen dat teams/spelers, maar ook scheidsrechters in verlegenheid worden gebracht en zelfs volledig zouden afhaken als ze tóch zouden moeten spelen/fluiten. Om nog maar te zwijgen over teams die spelers moeten missen i.v.m. ziekte of quarantaine in afwachting van de uitslag van een coronatest…

Lang verhaal kort: we hebben na bestuurlijk overleg in combinatie met overleg met enkele contactpersonen besloten om morgen niet te starten!

De afweging wanneer dan wel was lastig, maar na diverse scenario’s te hebben besproken lijkt het ons verstandig om tot de jaarwisseling niet te spelen. Eind november, begin december evalueren we de situatie en we zullen dan bekijken of we in januari een halve competitie kunnen opstarten. Vanzelfsprekend houden we de facturen voorlopig achter, totdat helder is wat we doen en welke contributie daarbij past. Er is ons alles aan gelegen om onze leden gezond en wel binnenboord te houden.

We hopen dat jullie je kunnen vinden in deze drastische maatregel en dat we daarmee veel onzekerheid wegnemen. We realiseren ons ook terdege dat vele teams stonden te trappelen om eindelijk weer te mogen voetballen.

NB. We starten op zijn vroegst op maandag 4 januari 2021 met een halve competitie. Houdt de website (www.nzvb.nl) in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Ben voorzichtig en blijf vooral gezond!

Met sportieve groet,

Marcel Kalkers

Voorzitter NZVB

Terug

Programma

Inschrijven seizoen 2021/2022
Datum:
01-03-2021

Secretariaat

Ulenpas 59
5655 JB Eindhoven
06-18254526
secretariaat@nzvb.nl
#nzvb

Sponsors

Oranje lijn

1 Maart 2021

Inschrijven seizoen 2021/2022

In verband met de beperkingen in verband met de covid-19 pandemie kunnen we het volledige seizoen 2020/2021 als verloren beschouwen. Vol goe...

22 Januari 2020

Tussentijdse Ledenvergadering

Voor de tussentijdse Ledenvergadering ontvangen de contactpersonen van elk team binnenkort een uitnodiging met agenda. De vergadering start om 2...